4 fordeler med maskinering av deler i stedet for støping

savb
Dagens ledetider for støping er så omfattende (5+ uker!) at vi vanligvis opplever at vi kan maskinere lavvolumsprodukter fra solid metall raskere, rimeligere og mer effektivt.

Her er noen argumenter for kontraktsmaskinering over støping for visse deler:

1. Forkort ledetiden og kostnadene.Vi driver nå "light-out-produksjon", og driver våre helautomatiserte maskiner døgnet rundt takket være fremskritt innen 5-akset maskineringsteknologi.Hvis du er heldig, er minimums lead-perioder for støpehus mellom to og fire måneder.Men på 6-8 uker eller mindre kan vi bearbeide de identiske delene.På grunn av dette effektivitetsnivået betaler kundene også mindre.

2. Fjern behovet for minimum kjøretid.Fordi kostnadene for verktøyet er så høye, gir lavvolum støpte deler ikke økonomisk mening.På den annen side er 1000 eller færre komponenter ideelle for CNC-maskinering.Likevel er selv noen av komponentene vi produserer i partier på 40 000–50 000 fortsatt rimeligere enn å støpe dem ville ha vært.

3. Lag komponenter av høyere karakter.Sammenlignet med deler støpt av flytende materialer, er deler som er maskinert av faste metaller mindre porøse og har høyere strukturell integritet.Vi har også mye mer kontroll over utformingen av gjenstanden når vi konverterer støpegods til CNC-bearbeiding.Vi har muligheten til å legge til eller fjerne funksjoner som vi ikke kunne caste.Vanligvis kan vi også oppnå strammere toleranser

4. Øk konsolidering av forsyningskjeden.Før de leveres til kunder, trenger støpte deler nesten vanligvis CNC-bearbeiding, maling, etterbehandling og kanskje til og med montering.Selv om vi er glade for å overvåke hele forsyningskjeden din, kan det være enklere å fullstendig slutte med støping.Kundene sparer penger på fraktutgifter og ledetider når vi håndterer mer av prosessen internt.Det er også mindre sannsynlig at deler blir ødelagt under transport og håndtering.


Innleggstid: Aug-08-2023