Hva er forskjellen mellom fire-, fem- og CNC-bearbeidingssentre?

CNC-maskinering innebærer bruk av maskiner for numerisk styring (CNC) for å forme og endre størrelse på et materiale, eller arbeidsstykke, ved automatisk å fjerne materiale.Vanligvis er materialet som brukes plast eller metall, og når fjerningen er fullført, er det ferdige produktet eller produktet produsert.

dhadh10

Denne prosessen er også kjent som subtraktiv produksjon.For CNC-maskinering brukes en dataapplikasjon for å kontrollere bevegelsen til verktøymaskinen.

Typer vanlige CNC-maskinverktøy

CNC-bearbeidingsprosesser inkluderer den vanligste fresingen og dreiingen, etterfulgt av sliping, maskinering av elektrisk utladning, etc.

Fresing

Fresing er bruken av et roterende verktøy på arbeidsstykkets overflate, som beveger seg langs 3, 4 eller 5 akser.Fresing er i utgangspunktet kutting eller trimming av arbeidsstykker, noe som gjør at komplekse geometrier og presisjonsdeler raskt kan maskineres fra metaller eller termoplast.

Snuing

Dreiing er bruken av en dreiebenk for å produsere deler som inneholder sylindriske egenskaper.Arbeidsstykket roterer på en aksel og kommer i kontakt med et presisjonsdreieverktøy for å danne avrundede kanter, radiale og aksiale hull, spor og spor.

Fordeler med CNC-bearbeiding

Sammenlignet med tradisjonell manuell bearbeiding er CNC-bearbeiding mye raskere.Så lenge datakoden er korrekt og samsvarer med designet, har det ferdige produktet høy dimensjonsnøyaktighet og små feil.

CNC-produksjon er en ideell produksjonsmetode for rask prototyping.Den kan også brukes til å produsere sluttbruksprodukter og komponenter, men er vanligvis kun kostnadseffektiv i lavvolum, kortvarige produksjonsserier.

Flerakset CNC-bearbeiding

CNC-fresing innebærer å fjerne materiale ved hjelp av roterende verktøy.Enten forblir arbeidsstykket stasjonært og verktøyet beveger seg inn på arbeidsstykket, eller så går arbeidsstykket inn i maskinen i en forhåndsbestemt vinkel.Jo flere bevegelsesakser en maskin har, desto mer kompleks og raskere blir formingsprosessen.

3-akset CNC-bearbeiding

Tre-akset CNC-fresing er fortsatt en av de mest populære og mest brukte maskineringsprosessene.Ved 3-akset bearbeiding forblir arbeidsstykket stasjonært og det roterende verktøyet kutter langs x-, y- og z-aksene.Dette er en relativt enkel form for CNC-bearbeiding som produserer produkter med enkle strukturer.Den er ikke egnet for maskinering av komplekse geometrier eller produkter med komplekse komponenter.

dhadh11

Siden kun tre akser kan kuttes, kan bearbeidingen også gå langsommere enn med fire- eller femakset CNC, da arbeidsstykket kanskje må flyttes manuelt for å oppnå ønsket form.

4-akset CNC-bearbeiding

Ved fireakset CNC-fresing legges en fjerde akse til bevegelsen til skjæreverktøyet, og tillater rotasjon rundt x-aksen.Det er nå fire akser - x-aksen, y-aksen, z-aksen og a-aksen (rotasjon rundt x-aksen).De fleste 4-aksede CNC-maskiner lar også arbeidsstykket rotere, som kalles b-aksen, slik at maskinen kan fungere både som fresemaskin og dreiebenk.

4-akse CNC-bearbeiding er veien å gå hvis du trenger å bore hull på siden av et stykke eller på overflaten av en sylinder.Det øker hastigheten på maskineringsprosessen og har høy maskineringsnøyaktighet.

dhadh12

5-akset CNC-bearbeiding

Femakset CNC-fresing har en ekstra rotasjonsakse sammenlignet med fireakset CNC.Den femte aksen er rotasjonen rundt y-aksen, også kjent som b-aksen.Arbeidsstykket kan også roteres på noen maskiner, noen ganger kalt b-aksen eller c-aksen.

dhadh13

På grunn av den høye allsidigheten til 5-akset CNC-bearbeiding, brukes den til å produsere komplekse presisjonsdeler.Slik som medisinske deler til kunstige lemmer eller bein, romfartsdeler, titandeler, deler til olje- og gassmaskiner, militære produkter, etc.

dhadh14

Innleggstid: 29. september 2022