Fordeler og ulemper med 13 avgradingsmetoder

Grader er et vanlig problem i metallbearbeiding, for eksempel boring, dreiing, fresing og plateskjæring...

En av farene med grader er at de er enkle å kutte!For å fjerne grader kreves vanligvis en sekundær operasjon kalt avgrading.3 avgrading og kantbearbeiding av presisjonsdeler kan utgjøre 30 % av kostnadene for den ferdige delen.Sekundære etterbehandlingsoperasjoner er også vanskelige å automatisere, så grader blir virkelig et vanskelig problem.

dhadh8

Hvordan løseGRATER

1 Manuell avgrading

Dette er en mer tradisjonell og ofte brukt metode, som bruker filer (manuelle filer og pneumatiske filer), sandpapir, båndslipere, slipehoder osv. som hjelpeverktøy.

DisadvanTags: Arbeidskostnaden er dyr, effektiviteten er ikke veldig høy, og det er vanskelig å fjerne komplekse tverrhull.

Gjeldende objekter: De tekniske kravene til arbeidere er ikke veldig høye, og den er egnet for aluminiumslegeringer med små grader og enkel produktstruktur.

dhadh9

2 Die avgrading

Avgrading utføres ved å bruke en produksjonsdyse og en stanse.

Ulemper: Det krever en viss mengde produksjonskostnader (grov dyse, fin dyse), og det kan også være nødvendig å lage en formingsform.

Gjeldende objekter: Den er egnet for aluminiumslegeringer med enkle skilleflater, og effektiviteten og avgradingseffekten er bedre enn manuelt arbeid.

3 Sliping og avgrading

Denne typen avgrading inkluderer vibrasjon, sandblåsing, valser, etc., og brukes i dag av støpeanlegg.

Ulemper: Det er et problem at fjerningen ikke er veldig ren, og etterfølgende manuell behandling av rester eller andre metoder for avgrading kan være nødvendig.

Gjeldende gjenstander: egnet for små aluminiumslegeringsstøpegods med store partier.

4 Frossen avgrading

Bruk avkjøling for raskt å sprø gratene, og spray deretter prosjektiler for å fjerne gratene.Prisen på utstyret er omtrent 200 000 eller 300 000;

Gjeldende gjenstander: Egnet for støpestøpegods av aluminiumslegering med liten tykkelse og lite volum.

5 Varmblåst avgrading

Også kalt termisk avgrading, eksplosjonsgrading.Ved å introdusere noe brennbar gass i en utstyrsovn, og deretter gjennom påvirkning av noen medier og forhold, eksploderes gassen øyeblikkelig, og energien som genereres av eksplosjonen brukes til å løse opp og fjerne graten.

Ulemper: dyrt utstyr (millioner av dollar), høye tekniske krav til drift, lav effektivitet, bivirkninger (rusting, deformasjon);

Gjeldende objekter: Brukes hovedsakelig i noen områder med høy presisjonsdeler, for eksempel presisjonsdeler for biler og romfart.

6 Avgrading av graveringsmaskin

Prisen på utstyr er ikke veldig dyrt (ti tusenvis).

Gjeldende objekter: Den er egnet for enkel romstruktur og enkel og vanlig avgradingsposisjon.

7 Kjemisk avgrading

Ved å bruke prinsippet om elektrokjemisk reaksjon kan delene laget av metallmaterialer avgrades automatisk og selektivt.

Gjeldende gjenstander: egnet for innvendige grader som er vanskelige å fjerne, egnet for små grader (tykkelse mindre enn 7 ledninger) av produkter som pumpehus og ventilhus.

8 Elektrolytisk avgrading

En elektrolytisk maskineringsmetode for fjerning av støpegrader av aluminiumslegering ved elektrolyse.Elektrolytisk avgrading er egnet for fjerning av grader i skjulte deler av aluminiumslegeringsstøpegods, krysshull eller deler med komplekse former.Produksjonseffektiviteten er høy, og avgradingstiden er vanligvis bare noen få sekunder til titalls sekunder.

Ulemper: Elektrolytten er til en viss grad etsende, og i nærheten av delenes grader er også utsatt for elektrolyse, overflaten vil miste sin opprinnelige glans, og til og med påvirke dimensjonsnøyaktigheten.Pressstøpingen av aluminiumslegering bør rengjøres og rustbeskyttes etter avgrading.

Gjeldende objekter: Den er egnet for avgrading av tannhjul, koblingsstenger, ventilhus og veivakseloljepassasjehull, samt avrunding av skarpe hjørner.

9 Høytrykks vannstråleavgrading

Ved å bruke vann som medium, kan den bruke sin umiddelbare slagkraft for å fjerne grader og blinker som genereres etter behandling, og samtidig kan den oppnå formålet med rengjøring.

Ulemper: Dyrt utstyr

Gjeldende objekter: hovedsakelig brukt i hjertet av biler og hydrauliske kontrollsystemer for anleggsmaskiner.

10 Ultrasonisk avgrading

Konvensjonell vibrasjonssliping er vanskelig å håndtere med grader som hull.Den typiske bearbeidingsprosessen for abrasive flow (toveis flow) skyver slipemidlet gjennom to vertikalt motsatte slipemiddelsylindre for å få det til å flyte frem og tilbake i kanalen som dannes av arbeidsstykket og fiksturen.Inntrengning og flyt av slipemiddel inn i og gjennom ethvert område som er begrenset vil gi en slipende effekt.Ekstruderingstrykket styres til 7-200 bar (100-3000 psi), egnet for forskjellige slag og forskjellige syklustider.

Gjeldende objekter: Den kan håndtere 0,35 mm mikroporøse grader, ingen sekundære grader genereres, og væskekarakteristikkene kan håndtere grader i komplekse posisjoner.

11 Avgrading av slipende strømninger

Konvensjonell vibrasjonssliping er vanskelig å håndtere med grader som hull.Den typiske bearbeidingsprosessen for abrasive flow (toveis flow) skyver slipemidlet gjennom to vertikalt motsatte slipemiddelsylindre for å få det til å flyte frem og tilbake i kanalen som dannes av arbeidsstykket og fiksturen.Inntrengning og flyt av slipemiddel inn i og gjennom ethvert område som er begrenset vil gi en slipende effekt.Ekstruderingstrykket styres til 7-200 bar (100-3000 psi), egnet for forskjellige slag og forskjellige syklustider.

Gjeldende objekter: Den kan håndtere 0,35 mm mikroporøse grader, ingen sekundære grader genereres, og væskekarakteristikkene kan håndtere grader i komplekse posisjoner.

12 Magnetisk avgrading

Magnetisk sliping er at under påvirkning av et sterkt magnetfelt, blir de magnetiske slipemidlene fylt i magnetfeltet anordnet langs retningen til magnetfeltlinjene, adsorbert på magnetpolene for å danne "slipende børster", og genererer et visst trykk på overflaten av arbeidsstykket, og de magnetiske polene driver "slipemidlene".Mens børsten roterer, holder den et visst gap og beveger seg langs overflaten av arbeidsstykket, for å realisere etterbehandlingen av overflaten av arbeidsstykket.

Funksjoner: lav pris, bredt behandlingsområde, praktisk betjening

Prosesselementer: slipestein, magnetisk feltstyrke, arbeidsstykkehastighet, etc.

13 Robotslipeenhet

Prinsippet ligner på manuell avgrading, bortsett fra at strømmen gjøres om til en robot.Med støtte fra programmeringsteknologi og kraftkontrollteknologi realiseres fleksibel sliping (endring av trykk og hastighet), og fordelene med robotavgrading er fremtredende.

Sammenlignet med mennesker har roboter egenskaper: forbedret effektivitet, forbedret kvalitet og høye kostnader

Grader i spesialutfordringsfreste deler

I freste deler er avgrading mer komplisert og dyrere, da det dannes flere grader på forskjellige steder av forskjellige størrelser.Det er her det å velge de riktige prosessparametrene for å minimere gradstørrelsen blir enda viktigere.


Innleggstid: 29. september 2022